...

HaiHui in Kenya

Categoria: HaiHui Explorator

Detalii HaiHui

Pret: 1499 euro

Perioada: 05 Jul 2024 - 20 Jul 2024

Destinatie: Kenya

Numar locuri: 18

Servicii incluse: 🍀 Ce e inclus? ● Bilete de avion, cu taxe de aeroport incluse și bagaj de mână mic Bucuresti - Abu Dhabi, Dubai - Nairobi, tren Nairobi - Mombasa si retur, avion Mombasa- Nairobi. ● Cazare 14 nopți, la hoteluri în camere duble si in camping conform programului detaliat. ● Safari 4 zile cu ghid local, cu toate mesele incluse. ● Tur lider voios, bun cunoscator al traseului.

Servicii neincluse: 🌺 Ce nu e inclus? - Mese (o masă costă, în medie 10 euro, – apx 320 euro pentru 16 zile cu 2 mese/zi ; în safari mesele sunt asigurate - Transferuri locale: Pentru transferurile locale din Nairobi și Mombasa, vă recomandăm utilizarea aplicației UBER (o cursă pornește de la 200 KSH, echivalentul a 1,5 euro, iar prețul pe kilometru pornește de la 0,2 euro). De asemenea, în Diani Beach putem folosi atât Uber, cât și taxi sau Tuk Tuk (prețul tuk tuk – urilor este negociabil, în funcție de distanță; acestea sunt frecvente în zona Diani Beach). Transferurile locale pot costa, în total, în jur de 80 de euro/persoană, incluzând și transferul către Giraffe Center și Hells Gate - Bacșiș ghizi safari – Aprox-40 euro/persoana - Excursii opționale: - Intrare Fort Jesus, Mombasa – 10 euro - Excursie Insula Wasini – 100 euro- se achita în Diani Beach către tur lider - Plimbare cu cămila pe plajă – aproximativ 25-30 euro se plătește direct la cei de pe plaja - Tur cu bicicleta în sat de Masai – 32 euro- se achita în Diani Beach către tur lider Excursii Nairobi: vizită la Giraffe Center + Elephant Orphanage+ Hells Gate+Favela Kibera – 119 euro( include, transport, toate taxele de intrare în valoare de 65 euro, închiriere bicicleta, nu include masa)- se achita în prima zi la aeroport către tur lider numerar. - Transfer Mombasa-Diani si retur-aprox 28 euro- se achita în Nairobi către tur lider

Intro excursie

Departe de jungla urbană, în inima Kenyei, o nouă lume ni se deschide. O lume în care timpul pare că a stat în loc, iar natura a rămas conservată. Perioada in care plecam este chiar in timpul Marii Migratii, un spectacol grandios al salbaticiei. Ne lăsăm purtati pe aripile vantului de savana, inspirand aventura si expirand adrenalina. Simtim cum ritmul inimii creste atunci cand ne trezim in fata celebrilor regi ai junglei sau a zebrelor ce zburda sprintene in jurul apei, in oglinda careia se reflecta siluetele gazelelor, girafelor sau a hipopotamilor.

Descriere excursie si itinerariu

Programul detaliat:

📷👣 Ziua 1 – Vineri, 05 iulie- Zbor Bucuresti-Abu Dhabi, Dubai-Nairobi

Plecare de dimineață. După aterizare, ne vom bucura de un scurt tur prin Abu Dhabi, până seara cand vom pleca cu autobuzul local (va dura circa 2-3 ore) către Dubai. Din Dubai avem zborul către Nairobi si aterizăm spre dimineață.


📷👣 Ziua 2 – Sâmbătă, 6 iulie-Nairobi

După un zbor de câteva ore, speram sa putem dormi pe avion, pentru a avea ziua libera, ajungem în Nairobi dimineață, avem transfer inclus către hotel.
Incercam sa facem check in mai devreme, altfel se va face la ora 12:00.

Ne plimbam pe străduțele din apropierea hotelului pentru a ne conecta cu viață locală.
Va trebui sa avem cât mai putine lucruri personale cu noi și sa nu le afișăm ostentativ(ex aparate foto performate, bijuterii, etc)
Ziua va fi relaxanta, după-amiaza am pregătit un tur ghidat în centrul Nairobi.

Cazare Qaribu Inn , camere duble, fără mic dejun inclus

📷👣 Ziua 3 – Duminică, 7 iulie – Hells Gate( 10 h)


O zi fabuloasa în care vei face safari altfel. Nu-i așa ca pana acum știai ca poți face safari doar într-un jeep?
Ei iata, a venit timpul sa încerci ceva inedit și sa te plimbi pe jos sau cu bicicleta alături de girafe, antilope, zebre și alte animale de savana.

Cazare Qaribu Inn , camere duble, fără mic dejun inclus

📷👣 Ziua 4: Luni, 8 iulie – Girafe Center, Elephant Orphanage, favela Kibera.

Pentru o experiență completă, vizităm astăzi Giraffe Center, un loc încărcat cu emoție și povești, care găzduiește peste 300 de giraffe din specia Rothschild. Aflăm mai multe despre istoria locului și avem parte de o experiență unică: aceea de a hrăni, din palmă, girafele sub supravegherea unei persoane avizate. În aceeași zi, vom face o vizită memorabilă și la orfelinatul elefanților, unde vom afla mai multe despre viață elefanților, iar după amiaza vom merge la un tur ce ne va zdruncina mințile în cea mai mare favela din Africa.
Cazare Qaribu Inn , camere duble, fără mic dejun inclus

📷👣 Ziua 5: Marti, 9 iulie – Safari Masai Mara

Dis-de- dimineață, vom fi preluați de către van-ul ce ne va duce în safari în intervalul 06:30 – 07:00. Pornim către Rezervația Naturală Masai Mara, cu o scurtă oprire la panorma spre Great Rift Valley, o formațiune geografică ce se întinde de la Orientul Mijlociu (N), până la Mozambic (S), cunoscută pentru vulcanii și izvoarele sale termale. După-amiaza, ajungem în rezervație și pornim către prima noastră expediție în safari. Noaptea se așterne peste noi în camping, unde ne așteaptă și o cină copioasă.

Cazare: Enchoro Wildlife Camp, mese incluse.


📷👣 Ziua 6: Miercuri, 10 iulie – Masai Mara/Lake Nakuru

Masai Mara

După micul dejun, ne luăm pachețelul pregătit pentru prânz și petrecem o zi întreagă explorând parcul în lung și în lat, în căutarea leilor, elefanților, girafelor sau zebrelor. Ne apropiem și de granița cu Serengeti National Park, locul din care pornește și Marea Migrație a zebrelor, gazelelor și antilopelor Gnu. Seara, ne întoarcem în camping și luăm cina.

Cazare: Enchoro Wildlife Camp, mese incluse.

📷👣 Ziua 7 – Joi, 11 iulie – Masai Mara/Lake Nakuru

La răsărit, plecăm spre ultimul game drive din celebrul Masai Mara. Ne luăm rămas bun de la acest scenariu demn de National Geographic și, cu sufletul plin, ne îndreptăm spre Lacul Nakuru, făcând o scurtă oprire pentru a lua prânzul la Transit Hotel. Ajungem în Nakuru după-amiaza și petrecem noaptea la Hotel Citymax.

Cazare: Citymax Hotel, camera duble, mese incluse.

📷👣Ziua 8 – Vineri, 12 iulie - Lake Nakuru/Nairobi


După micul dejun, pornim către o expediție spre celebrul Lake Nakuru, cunoscut pentru milioanele de flamingo, motiv pentru care este cunoscut și sub numele de “Lacul Roz”. Pe lângă flamingo, putem observa în împrejurimi și Impala, rinoceri sau antilope de apă și bizoni. După prânz, ne întoarcem la cazarea din Nairobi, unde vom ajunge în jur de 16:00.

Cazare Qaribu Inn , camere duble, fără mic dejun inclus


📷👣 Ziua 9 – Sâmbătă, 13 iulie – Tren Nairobi-Mombasa

O alta modalitate de a cunoaște cultura locală este sa calatoresti cu trenul între Nairobi și Mombasa, ne vom lasă purtati confortabil timp de câteva ore pe linia nou construita dintre cele 2 mari orașe, având astfel posibilitatea de a vedea, la “ firul ierbii” , cum sunt kenienii de rând.

Ajungând în Mombasa vizităm după amiaza centrul vechi al orașului, acum în culori șterse de mâna istoriei și ne teleportăm cu 5 secole în urmă la vizita celebrului Fort Jesus, o fortificație militară portugheză aflată acum sub patrimonial UNESCO. Spre seară, luăm cina la un restaurant din zonă și ne îndreptăm spre cazare.

Cazare Mombasa, City Blue Creekside Hotel, camere duble, farà mic dejun inclus.


📷👣 Ziua 10 – Duminică, 14 iulie – Diani Beach

După o săptămână în care ne-am aventurat prin locuri inedite, a venit timpul să ne reîncărcăm bateriile într-un cadru relaxant, având pe fundal doar sunetul dulce creat de valurile Oceanului Indian.

Ne îngropăm tălpile în nisipul fin din Diani Beach, ne bucurăm de soare și palmieri și ne eliberăm mintea și spiritul.

Pana acolo parcurgem un drum cu mașină de aproximativ 1,5 ore( transfer se plătește suplimentar) aproximativ 28 euro dus și retur către aeroport.

Plecam în jurul orei 10.

După amiaza relaxanta la plaja.
Astăzi vom avea parte și de o experiență inedită, aceea de a ne plimba pe cămile de-a lungul plajei( Opțional, cost aproximativ 30 USD, depinde de numărul de doritori, se plătește numerar direct către cei de pe plaja)

Cazare: Lofta Resort, Diani, camere duble, mic dejun inclus.


📷👣 Ziua 11 – Luni, 15 iulie – Diani Beach, zi de relaxare sau aventura la African Pool

După micul dejun avem 2 variante:

Treziți de razele blânde ale soarelui, luăm micul dejun și pornim spre plajă. Pentru micii exploratori doritori să observe îndeaproape viața subacvatică, ne vom bucura astăzi de o sesiune de snorkeling în apele cristaline ale oceanului. Ne lăsăm inspirați de diversitatea speciilor de pești și apoi ne răcorim cu un cocktail exotic pe plajă.

Sau, pentru cei mai aventuroși

Luam un tuk tuk catre African Pool, piscine pe marginea oceanului având forma continentului Africa( cost suplimentar). Aici putem sari de pe stânci în piscine și ne putem întoarce pe plaja către Diani Beach, în funcție de mărimea apei.

Drumul durează în total 1 ora cu tuk tuk.

La partea finala către African Pool drumul este anevoios, de pământ amestecat cu pietre și durează aproximativ 20 minute.

După amiaza, la apus, facem o plimbare cu barca pe Raul Kongo, inclus în cost.
Seara mergem sa luam cina la un restaurant special, în stâncă.

Cazare: Lofta Resort, Diani, camere duble, mic dejun inclus.

📷👣 Ziua 12: Marti, 16 iulie- Diani Beach si tur biciclete Sat Masaj

O experiență minunata atât culturală cât și umană. Cost suplimentar aproximativ 32 euro

Dimineață de relaxare la plaja.

Pentru a ne aduce mai aproape de cultura locală, vom face un tur cu bicicletele. Plimbarea ne va duce în inima vieții kenyene. Plecând de la Diani, începem călătoria prin cărările pădurii. Satul Masai va fi prima oprire, unde putem vedea satele native tipice și stilul de viață, dansurile tradiționale și ne putem alege, de asemenea, suvenirul care ne place, ce ne va aminti întotdeauna de călătoria noastră și comunitatea Masai. A doua oprire va fi la o școală primară de auto-ajutor, unde putem duce mici cadouri (cărți, pixuri sau dulciuri) pe care să le lăsăm copiilor. Vom continua apoi către o comunitate sătească de gospodării. Ne vom opri și la localul Mganga, care este numele swahili pentru un vrăjitor, bun în tratarea vindecărilor și a tratamentelor pe bază de plante (dar nu fac vrăji). Plimbarea continuă la piața rurală Ukunda, unde ne putem alătura cumpărătorilor locali și puteți gusta nucă de cocos proaspătă și vin de nucă de cocos.

După-amiaza, ne îndreptăm spre cazare.

Cei care nu doresc să ia parte la tur se pot bucura de o zi liniștită, de relaxare, la plajă.Cazare: Lofta Resort, Diani, camere duble, mic dejun inclus.📷👣 Ziua 13: Miercuri, 17 iulie –excursie opțională insula Waisini( cost suplimentar 100 euro)
După micul dejun avem 2 posibilități:

Zi de relaxare la plaja

Sau, excursie opțională 1 zi Insula Waisini

Ușor mai bronzați și obișnuiți deja cu împrejurimile, ne putem bucura astăzi de o excursie de o zi pe vibranta insulă Wasini. Ne împrietenim cu localnicii și ne inspirăm din viața simplă și fericită a acestora. Descoperim tainele gastronomice ale acestora și ne înfruptăm cu preparate abia pescuite din larg: crabi, creveți și alte fructe de mare. Noaptea, ne alăturăm prietenilor rămași în Diani Beach și stăm la povești până târziu în noapte.

Seara de distractie la karaoke, în copaci, la propriu-:), la hostelul Stilts, unde putem admira lemurieni și cântă în voie "Dragostea din Tei"-:)).( in functie de organizarea locală)

Cazare: Lofta Resort, Diani, camere duble, mic dejun inclus.

📷👣 Ziua 14: Joi, 18 iulie – Avion Mombasa-Nairobi-Dubai

După micul dejun plecam către aeroportul din Mombasa către zborul spre Nairobi.

Escala in Nairobi si zbor către Dubai.

📷👣 Ziua 15: Vineri, 19 iulie – Dubai

Astăzi construim ultimele amintiri descoperind mantia orașului Dubai, în contrast cu viață simpla și sărăcăcioasă din Kenya, vom sta la discuții filosofice pe tema simplității versus opulenta, luând la pas străzile din Dubai( temperaturi extrem de ridicate, chiar sufocante în Dubai în perioada aceasta, de 40 grade cu plus)

Cazare Howard Johnson Dubai, camere dubl, fără mic dejun (cost mic dejun….)

📷👣 Ziua 16: Sâmbătă, 20 iulie- Zbor către casă

La prânz avem zbor către București, vom ajunge seara.

Acum, nu ne mai rămâne decât să ne facem bagajul și să numărăm minutele până când decolăm către acest tărâm fascinant.

Până atunci, pe noi ne găsiți oricând, la un e-mail/telefon distanță, fiind dornici sa ne cunoaștem.

Hai, vii?
De ce să plătesti mai mult si sa vezi mai putin?

Traseu

Bucuresti - Dubia - Mombasa - Diani Beach

HaiHui

4 experiente inedite

01.

Girafe Center, Elephant Orphanage, favela Kibera.

Pentru o experiență completă, vizităm astăzi Giraffe Center, un loc încărcat cu emoție și povești, care găzduiește peste 300 de giraffe din specia Rothschild.

02.

Safari Masai Mara/ Lake Nakuru

Rezervația Naturală Masai Mara

03.

Hells Gate

Experiente unice, plimbări pe jos sau cu bicicleta alături de girafe, antilope, zebre și alte animale de savana

04.

Diani Beach

Plaje diafane cu nisip alb, nuci de cocos ce împodobesc palmierii, ape turcoaz, soare și multă relaxare - așa arată ziua ta la plajă.

HaiHui

Sfaturi calatorie

Intrare în țară: Cetățenilor români care călătoresc în Kenya li se permite intrarea în acest stat dacă sunt îndeplinite următoarele condiții: • Sa aibă viza turistică obținută anterior îmbarcării. • Nu mai este nevoie de test PCR și nici de certificat de vaccinare începând cu luna mai 2023. Vaccinuri recomandate, dar nu obligatorii: vaccinarea împotriva febrei galbene, precum şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A&B, difteriei şi poliomielitei. De asemenea, se pot lua și pastilele de malaria Malarone, care trebuie administrate cu 6 zile înaintea plecării și pana la 7 zile de la întoarcere. Informatii precontractuale: - Principalele caracteristici ale serviciilor de calatorie 1. Destinatia: Kenya, 5 iulie plecare din București, 20 iulie plecarea din Dubai. 2. Mijloace de transport: avion. 3. Locatie: Hotel, camere duble, 14 nopti de cazare. 4. Nr minim de pers: 18. 5. In cazul in care calatorul opteaza pentru incetarea contractului, agentia de turism organizatoare ramburseaza toate platile efectuate de catre sau pe seama calatorului, in termen de 14 zile de la data incetarii contractului. 6. Călătorul este asigurat pentru rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de acesta, in cazul insolvabilitatii sau falimentului Agentiei, la Societatea de Asigurare OMNIASIG. 7.Călătorul are dreptul sa poata incheia asigurari facultative pentru asistenta in caz de boala, accident, etc. In cazul in care Calatorul invoca ca motiv al incetarii unilaterale a contractului motive medicale, rambursarea pachetului de servicii turistice se va face de catre compania de asigurare, daca calatorul a incheiat o astfel de asigurare storno. 8. Călătoria sau vacanța nu este adaptată pentru persoanele cu mobilitate redusă.
HaiHui

Metode de plata

Cum plătesc? 💸 Suma de 1499euro se poate plăti integral până in data de 7 ianuarie. Pentru plata in transe se achită suma de 1699euro, după cum urmează: Avans: 650 euro până pe 6 ianuarie Tranșa 1: 450 euro până pe 7 februarie Tranșa 2: 400 euro până pe 7 martie Tranșa 3: 199 euro până pe 7 aprilie.
HaiHui

Alte excursii recomandate

HaiHui in Norvegia

599 euro

01 Jun 2024 - 06 Jun 2024

HaiHui în Japonia

1799 euro

06 Jun 2024 - 22 Jun 2024

HaiHui în Peru

1599 euro

20 Sep 2024 - 09 Oct 2024

Hai vii cu noi ?

Rezerva loc in excursie