...

HaiHui in Norvegia

Categoria: Arhiva

Detalii HaiHui

Pret: 599 euro

Perioada: 01 Jun 2023 - 06 Jun 2023

Destinatie: Norvegia

Numar locuri: 0

Servicii incluse: Bilete de avion, cu taxe de aeroport incluse și bagaj de mână mic 40x30x25, fără escale, București-Oslo și retur. ● Cazare 5 nopți, la hoteluri de 4 stele, în camere duble, cat si in camping in camere duble, conform programului detaliat. ● Tur lider voios

Servicii neincluse: Cheltuieli personale. ● Transport intern cu masina inchiriata aproximativ - 269 euro ● Benzina, taxe drum, parcari - 60 euro ● Microbuz Trolltunga - 12 euro ● Mesele, altele decat cele incluse.

Locurile pentru acesta excursie sunt epuizate. Inscrie-te pe lista de asteptare.

Insotitor calatorie

Razvan

Calator entuziast, ghid national, ghid local, ghid montan. Peste 100 de tari batute in lung si in lat. Experienta de 22 de ani de calatorit prin lume.

Intro excursie

In timp ce la noi incepe caldura urbana, gandul zboara la o excursie racoroasa de vara. Chiar la inceputul verii, revenim in Norvegia pentru 2 trasee extrem de frumoase: Trolltunga si Pulpit Rock. Am adaugat 1 zi, 1 oras colorat, Stavanger si cocheta coasta sud vestica. Vom avea parte de 6 zile magice, pline de aventura.

Descriere excursie si itinerariu

Ziua 1. Joi, 1 iunie: Zbor Bucuresti-Oslo. Drum catre Arendal.
Echipati cu multa voie buna, ne intalnim la aeroport si ne imbarcam seara la ora 18.10 in avionul ce ne va duce spre Oslo. Aterizam la 20.20, dupa care inchiriem masinile si facem un drum de 3 ore pe coasta sud-estica a Norvegiei, catre pitorescul port Arendal.
Cazare Grand Hotel Arendal 4*, camere duble, mic dejun inclus.

Ziua 2. Vineri, 2 iunie: Relaxare pe coasta sud-vestica si Stavanger.
Dupa micul dejun ne vom plimba cu masina catre Stavanger, oprindu-ne in cateva sate frumoase pe drum, admirand arhitectura locala. Intr-unul dintre ele vom lua prânzul. Vom face si o mica drumetie.
Cazare Thon Partner Stavanger Forum 4*, camere duble, mic dejun inclus.

Ziua 3. Sambata, 3 iunie: Traseu Pullpit Rock. Drum catre Odda.
Dimineata, pornim catre unul din cele mai populare trasee ale Norvegiei, cunoscut ca Pulpit Rock. Traseul are 4 ore si aprox. 8 km, alternand zonele abrupte cu cele plate. Traseul are o dificultate medie, ascensiunea fiind de 334m.
Dupa pranz, pornim cu masina intr-o calatorie de aprox. 4 ore spre Odda, in apropierea traseului Trolltunga, un traseu foarte frumos ce ne va purta prin tunele, pe marginea fiordurilor, pe serpentinele înalte.
Cazare Odda Camping, camere duble, fara mic dejun.

Ziua 4. Duminica, 4 iunie: Traseu Trolltunga.
Trolltunga (Limba Trolului) este cea mai spectaculoasă formațiune de piatra din Norvegia. Aflata la 1180 de metri deasupra nivelului mării si aproximativ 700 de metri deasupra lacului Ringedalsvatnet, Trolltunga ofera o panorama fantastică, mai ales atunci cand ajungi in varf, pe “limba” trolului. Drumeția către Trolltunga începe în Skjeggedal, iar traseul dureaza aprox 10 ore, insumand 20 km dus-intors.
Dificultate traseu: mediu-dificil.
Diferenta altitudine: 400 metri, de la 800 la 1200 metri.
Echipament obligatoriu: incaltaminte montana de iarna, polar, geaca anti-vant, mancare si apa.
Cazare Odda Camping, camera duble, fara mic dejun.

Ziua 5. Luni 5 iunie: Masina Odda – Oslo. Vizitare Oslo.
Ca niste adevarati cuceritori, incarcati cu povesti si amintiri, calatorim inapoi spre Oslo, cu masina, timp de 6h. Ajungem pe seara si mergem la hotel.
Cazare Raddison Red Oslo 4*, mic dejun inclus.

Ziua 6. Marti, 6 iunie: Vizitare Oslo. Zbor Oslo – Bucuresti.
Zi libera pentru a explora orasul, a face fotografii, a cauta suveniruri si a ne bucura de atmosfera cochetului oras nordic.
Zborul spre casa este seara, astfel ca avem o zi plina pentru Oslo, ne luam ramas bun de la Norvegia, intorcandu-ne acum mai bogati si mai energici.

Hai, vii? De ce sa platesti mai mult si sa vezi mai putin?

Traseu

Bucuresti - Oslo - Arendal - Stavanger - Pullpit Rock - Odda - Trolltunga - Odda - Oslo - Bucuresti

HaiHui

4 experiente inedite

01.

Fiorduri

-

02.

Trolltunga

-

03.

Pulpit Rock

-

04.

Oslo

-

HaiHui

Sfaturi calatorie

Aceasta excursie este dedicata persoanelor cu o conditie fizica buna si care dispun de echipament montan corespunzator. Traseul de la Trolltunga are 20 km dus intors. Diferenta de nivel de 400 metri Altitudine: 800 metri-1200 metri. Info COVID: In acest moment accesul in Norvegia este liber, fiind ridicate toate restrictiile.
HaiHui

Metode de plata

Cum plătesc? Tranșa 1: 300 euro pana pe 31 ianuarie 2023. Tranșă 2: 299 euro pana pe 31 martie 2022. Transa 3: 269 euro - inchiriere masina pana pe 15 aprilie.